Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@14:20:39 GMT

نقدی بر مصوبات کمیسیون تلفیق

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۶۶۶۶

نقدی بر مصوبات کمیسیون تلفیق

در مصوبه کمیسیون تلفیق مبلغ 9 میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و بر اساس نرخ ارز ترجیحی اختصاص یافته که بار مالی بیش از 200 هزار میلیارد تومان به بودجه بدون منابع جدید و بدون کاهش جدی در مصارف تبصره 14 ایجاد کرده است.

روزنامه ایران: در مصوبه کمیسیون تلفیق مبلغ 9 میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و بر اساس نرخ ارز ترجیحی اختصاص یافته که بار مالی بیش از 200 هزار میلیارد تومان به بودجه بدون منابع جدید و بدون کاهش جدی در مصارف تبصره 14 ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین باید توجه داشت افزایش منابع نفت در مقطع کنونی می‌تواند سیگنال نامناسبی به طرف‌های مذاکره در بحبوحه آن بدهد. ضمن اینکه با توجه به ارقام پیش‌بینی شده برای تولید نفت در بند (ی) می‌تواند از ظرفیت تولید کشور نیز بیشتر شود. مطابق با مصوبات کمیسیون تلفیق، مقرر شد 5/5 میلیارد یورو از محل تحویل نفت‌خام و میعانات گازی صادراتی برای طرح‌های پیشران جدید و نیمه‌تمام، خطوط راهبردی ریلی، فعال‌سازی پتروپالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های بزرگ، توسعه سواحل مکران، کریدورهای اصلی جاده‌ای، تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و تأسیساتی وزارت اطلاعات، نگهداری و تأمین تجهیزات راهبردی ناوگان امداد‌هوایی،  توسعه تجهیزات سازمان‌های هلال احمر و اورژانس، …پرداخت شود. ضمن آنکه منابع پیش‌بینی شده در این حکم موجب افزایش سقف بودجه به میزان قابل توجهی خواهد شد (حدود 143 هزار میلیارد تومان با نرخ تسعیر 25 هزار تومان برای یورو) به دلیل محدودیت در صادرات نفت مبالغ پیش‌بینی شده در این بند ماهیت ریالی نداشته و لذا پیش‌بینی مخارج متنوع برای آن محل اشکال است. در واقع در این تبصره، تنها مقدور است که نفت تحویل داده شود نه اینکه اعتباری تخصیص یابد و تنها به طرح‌های مشخصی که طرف خارجی برای تهاتر نفت و اجرای پروژه اعلام آمادگی کرده می‌تواند هزینه شود.


مطابق مصوبه کمیسیون تلفیق مقرر شد 130 هزار میلیارد تومان سهام دولت برای تادیه بدهی تامین اجتماعی (به مبلغ 90 هزار میلیارد تومان) و مبلغ 20 هزار میلیارد تومان برای بنیاد شهید و ایثارگران (برای مصارفی نظیر: خدمات بیمه درمانی تکمیلی، خدمات اشتغال و پرداخت معوقات ایثارگران و خانواده شهدا…)، و ۲۰ همت برای همسان سازی بازنشستگی و مصارف دیگری نظیر کمک به راه روستایی و آبرسانی و بیمه قالیبافان و زندانیان بدهکار مهریه و زنان سرپرست خانوار و …پرداخت شود. ضمن آنکه منابع پیش‌بینی شده در این حکم موجب افزایش سقف بودجه به میزان قابل توجهی خواهد شد  مبلغ پیش‌بینی شده در سقف این حکم علاوه بر 70 هزار میلیارد تومان سهام پیش‌بینی شده در لایحه بودجه است و قطعاً امکان فروش و نقد شدن آن در سال 1401 به دلیل شرایط بورس وجود ندارد. لذا می‌بایست سهام به صورت مستقیم به دستگاه‌های هدف واگذار شود و مشخص نیست از محل انتقال مالکیت سهام  چگونه می‌توان مطالبات ایثارگران و مواردی نظیر آبرسانی و … را انجام داد. نکته قابل توجه آنکه در صورت تعریف مصارفی غیر از بازپرداخت بدهی ضمن ایجاد انتظارات برای گروه‌های مختلف مردم، کسری بودجه افزایش یافته و می‌تواند منجر به تأمین از منابع تورم‌زا نظیر منابع بانک مرکزی شود.
 

در بند واردات خودرو با هدف تأمین مالی پروژه‌های حوزه ریلی، به دولت اجازه داده شده است از محل عوارض ورودی‌های خودروهای تجاری کسب درآمد کند که تقریباً بی‌ربط است و اگر بنا به تجویز واردات خودروهای تجاری است باید اقتضای تولید داخل این محصولات بررسی و در صورت نیاز واردات تجویز شود. چه آنکه در حال حاضر وزارت صمت برنامه تولید داخل 36000 خودروی تجاری را در دستور دارد. ضمن اینکه مطابق با برآورد کارشناسی درآمد حاصله از واردات موارد تعیین شده در حکم در حدود 14.5 هزار میلیارد تومان است که نسبت به رقم پیش‌بینی شده در کمیسیون تلفیق (30 هزار میلیارد تومان) کمتر است. این بند صرفاً «اجازه» واردات خودروهای تجاری را به دولت داده است، در حالی که دولت هم اکنون نیز مجاز به واردات ماشین‌آلات سنگین است فلذا عملاً این بند ارزش افزوده خاصی را دربرندارد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان پیش بینی شده کمیسیون تلفیق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۶۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بخشی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه

محمدامین کنجدی رئیس گروه نظارت فنی بر اماکن ورزشی کرمانشاه با اشاره به سفر دور اول رئیس جمهور به کرمانشاه، گفت : در این سفر برای تعدادی از پروژه‌های ورزشی نیمه کاره و احداث چند پروژه جدید در کرمانشاه مصوباتی داشتیم. 

وی افزود: پروژه استخر قهرمانی یکی از این مصوبات بود. پروژه‌ای در دهکده المپیک کرمانشاه که سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شده، اما هنوز به سرانجام نرسیده است. 

رئیس گروه نظارت فنی بر اماکن ورزشی کرمانشاه پیشرفت فیزیکی کنونی این پروژه را ۷۴ درصد اعلام کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان حدود ۲۸ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه داده شد، اما باتوجه به اینکه از گذشته دیون زیادی داشت، این اعتبار صرف پرداخت دیون پیمانکار شد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتباری که امسال قرار است به این پروژه اختصاص پیدا کند هنوز مشخص نیست، افزود: تکمیل پروژه استخر قهرمانی کرمانشاه در حال حاضر ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد. 

به گفته این مسئول، شرکت توسعه و نگهداری از اماکن ورزشی کشور مجری اجرای این پروژه و اداره کل ورزش و جوانان استان بهره بردار آن خواهد بود. 

کنجدی یکی دیگر از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را پروژه سالن شش هزار نفری دهکده المپیک اعلام کرد و گفت: این پروژه از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان است که سال ۱۳۹۱ کلنگ زنی شد و در حال حاضر ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. 

وی با بیان اینکه سال گذشته اعتبار چشمگیری به این پروژه اختصاص نیافت، عنوان کرد: مجموع اعتبار سال گذشته پروژه سالن شش هزار نفری ۶.۵ میلیارد تومان بود که بخشی از آن اسناد خزانه بود. 

رئیس گروه نظارت فنی بر اماکن ورزشی کرمانشاه میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه را حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد. 

وی یکی دیگر از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را احداث دو پروژه پیست اتومبیلرانی و پیست سوارکاری عنوان کرد، افزود: از چند سال پیش احداث این دو پروژه در دستور کار استان قرار داشت و در سفر رئیس جمهور به تصویب رسید، با این وجود سال گذشته برای این دو پروژه اعتباری اختصاص نیافت، اما برای امسال حدود چهار میلیارد تومان به آنها اختصاص پیدا کرده و احتمالا عملیات اجرایی آنها تا حدود یک ماه دیگر آغاز خواهد شد. 

کنجدی یادآورشد: این دو پروژه که در محل دهکده المپیک احداث خواهند شد، حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. 

وی احداث ۲۰ زمین چمن مصنوعی در سطح استان را از دیگر مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اعلام کرد و افزود: خوشبختانه در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته و با تخصیص اعتبار مورد نیاز سال گذشته یازده زمین چمن را افتتاح و به بهره برداری رساندیم و برای ۹ پروژه باقی مانده نیز پیمانکار مشغول فعالیت است و در صورتی که اعتبارات به موقع تخصیص پیدا کند، ۹ زمین باقی مانده را نیز تا پایان سال به اتمام می‌رسانیم. 

رئیس گروه نظارت فنی بر اماکن ورزشی کرمانشاه در ادامه از تکمیل و تجهیز پروژه‌های ورزشی نیمه کاره کرمانشاه نیز به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان یاد کرد و گفت: برای این پروژه‌ها حدود ۵۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده بود که هنوز تخصیص چندانی پیدا نکرده است. 

به گفته این مسئول، در صورت تخصیص اعتبار برخی از پروژه‌های ورزشی مجموعه ورزشی ۱۵ خرداد همچون پیست دوچرخه سواری، پیست کانوپولو، زمین ساحلی، پیست اسکیت و آکادمی گلف در اولویت تکمیل قرار خواهد گرفت .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • رئیس‌جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • رییس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • اجرای بخشی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • از پروژه‌های ورزشی مصوب سفر رئیس جمهور به کرمانشاه چه خبر؟ 
  • تلفیق نبوغ و تجربه؛ وقتی حرکت انگشت تونی کروس کار بایرن مونیخ را ساخت! / عکس